diumenge, 21 d’abril del 2013

21 d'abril: DIA MUNDIAL DE LA CREATIVITAT.

Avui és un dia especial: EL DIA MUNDIAL DE LA CREATIVITAT!
És per això que dedico aquesta entrada al món creatiu.



En primer lloc us passo un enllaç a la revista Muy interesante.
Aquí  trobareu articles del tot interessant sobre el tema. Sabieu que el bon humor o els videojocs fomenten la creativitat? 

No menys interessant és aquest article de "El País" on s'exposen algunes teories sobre la creativitat. L'he trobat interessant ja que ens parla de la teoria de Howard Gardner, la de Ken Robinson i d'altres.  

Molts de vosaltres ja haureu vist la conferència del Ken Robinson però per si de cas... aquí la teniu. No us la perdeu ja que trobo que és un gran comunicador!
Això si, molt negatiu amb el món educatiu ja que diu que les escoles maten la creativitat i, segons la meva opinió... generalitza massa. Penso que aquells mestres que són més creatius (no necessàriament a nivell plàstic) transmeten i motiven la creativitat en els seus alumnes.



Seguidament, l'entrevista del gran Eduard Punset a sir ken Robinson on ens explica que tots tenim la capacitat de ser creatius però cal desenvoluparla. Aprenem a ser creatius de la mateixa manera que aprenem a llegir. Ken Robinson ens parla de 4 ingredient bàsics: saber que és allò que ens motiva, el nostre "element", tenir passió per allò que se'ns dóna bé, esforçar-nos i, per últim arriscar i pendre la por a l'error.



També us volia recomanar aquest llibre que fa poc m'he llegit:



En ell, els autors expliquen com tots i cada un de nosaltres podem ser creatius i ens conviden a comprendre el pocés creatiu amb diversos exemples de persones que han aconseguit reconeixement gràcies a la seva creativitat desbordant.

B ON  I  C R E A T I U  D I U M E N G E  A  T O T H O M!



1 comentari:

  1. Uauuuuuuuuuuuu Olga quina entrada tant complerta.
    M'ho guardo tot ben guardadet perquè m'ho vull mirar amb calma ja que ho trobo molt interessant !!!!!
    Alguna entrevista, com la d'en Punset ja l'havia vist però d'altres que has publicat no les coneixia !!!!
    Molt bona feina !!!!
    Molt bona setmana reina i molt bon Sant Jordi !!!!!!
    Petonets !!!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...