dijous, 5 de febrer del 2015

A COSIR!!!

Des de fa ja tres o quatre cursos, a l'escola on treballo vam decidir incorporar algunes activitats d'agulla i fil a partir de P5. 
Els beneficis de la costura amb els nens són inesgotables ja que treballa aspectes del tot importants en aquestes edats: la MOTRICITAT FINA I LES DESTRESSES MOTRIUS,  LA CONCENTRACIÓ, LA PACIÈNCIA...
Nosaltres aquest curs a 1r hem estat cosint paper com un treball més dins dels RACONS D'APRENENTATGE BASAT EN ELS INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES.

Va ser tot un repte i ens va sorprendre poder comprovar com alguns alumnes amb dificultats per fer la pinça amb el llapis eren més que hàbils amb l'agulla. Concretament pel Josep va ser un punt comprovar que era el "crack" de l'agulla. Sense dubte la seva autoestima va pujar de cop!

Algunes fotografies:






L'activitat requereix d'un adult supervisant els passos a seguir ja que en el cas del floquet de neu cal seguir unes passes concretes.

A casa meva tampoc falten les agulles:






Aquest joc li van portar els reis a l'Arnau ja que s'ha aficionat i diu que el relaxa!!! La primera vegada que ho va fer a la classe li va costar moltíssim però va voler provar a casa i ara és un crack!!!!

Més moments a casa:



Podeu cosir sobre cartolina, sobre cartró (fent prèviament forats amb la perforadora), sobre tela, sobre plàstic (el material de la fotografia és un tros d'aquelles estovalles que venen per a folrar els armaris per dins). IMAGINACIÓ AL PODER!


Per acabar us deixo l'enllaç a un bloc relacionat amb el tema. No us el perdeu! Es tracta d'una escola que ofereix als infants tallers de costura i brodat a partir dels 3 anyets!


fotografia: sewingschool.blogspot.com




3 comentaris:

  1. Que bé que cada alumne pugui anar trobant amb què és un crack i poder veure que tothom és diferent i únic. Bona feina!

    ResponElimina
  2. Son fantàstiques aquestes activitats! Als de casa els encanta "cosir" coses... no hem fet gaires pràctiques seguides, però cada vegada que els he proposat alguna activitat per l'estil s'han entusiasmat. M'has donat l'impulos per a tornar-hi. Gràcies!

    ResponElimina
  3. Molt bones propostes per treballar la motricitat fina i la precisió òcul-manual. Cada any faig un raconet de cosir a la classe i es mostren entusiasmats. Gràcies per compartir-les! Petons.

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...