dilluns, 28 de novembre del 2011

PATIM, PATAM, PATUM...

Ja fa uns quants dies que treballem el Patufet a l'escola. 
Per iniciar la unitat didàctica a P3, vam començar amb l'explicació del conte. Aquesta és la versió que vam fer servir (el conte el va portar el Pau):


En Patufet és un conte que els hi apassiona. Els fa estar ben atents i tots acaben rient després del pet que fa el bou (és impagable).
Una altra sessió va estar dedicada a veure en Patufet en la versió d'una mà de contes. 



Una vegada ja coneixíem la història, vam començar amb el treball d'aula. No us exposaré totes les activitats realitzades sinó algun exemple d'aquelles que em semblen més significatives.





Vàrem escriure PATUFET i seguidament, vam buscar les lletres de Patufet en els nostres noms. Van quedar ben sorpresos en veure que molts teníem alguna lletra del personatge!





Entre tots vàrem confeccionar un mural amb les paraules treballades i vam ompli de cols el nostre mural. Cadascú va decidir amb quina tècnica feia la seva col:

- Plastilina escampada i purpurina.
- Guix verd 
- Boletes de paper i purpurina
- Ceres toves i purpurina.





El Josep, un nen de la classe,  ens va portar una col ben gran! Va se molt divertit ja que va arribar al matí amb la supercol a la mà i una barretina catalana! Estava guapíssim!
Vàrem jugar amb la col, la vam olorar i tocar. No us explico com va quedar la col quan la vam tornar a la família a la tarda!!!



Inclús vam fer el nostre propi Patufet! El Patufet de la classe dels Cavalls! Únic en el món!  Fins i tot té melic!!!





La Marta, que aquest curs està amb nosaltres fent les pràctiques de 3r en el grau d'Educació Infantil, ens va proposar encara més activitats enriquidores per al nostre petit projecte d'en Patufet.
Ens va ensenyar la flor del safrà i, fins i tot, ens va portar safrà de veritat que vàrem poder tocar i olorar.




Una vegada ja van conéixer aquest producte tan natural, vàrem pintar amb safrà!!! Quina experiència!!! Ens vam adonar que no és tan lliscós com la pintura i que fa una olor ben peculiar!!! Semblava terra (deien alguns).
Per tal que aquesta barreja funcioni, cal barrejar el safrà en pols amb cola i agua calenta. Un truquillo: li vàrem afegir una mica de pebre dolç per tal que no perdés tot el color).

Bé, de tot cor, espero que us hagi agradat la nostra experiència. 
Us deixo alguna altra imatge per acomiadar-me:









5 comentaris:

  1. Hola Olga!
    Fa temps que vas publicar l'entrada, però t'he de felicitar!
    M'agrada molt tot el que proposes.

    Un petonet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Txell! Va ser un treball molt complet per ser P3, oi?
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Hola!
    Aquest curs som la Classe del conte del Patufet i la experiència de la flor del safrà em sembla molt maca, me l'apunto!!
    Gràcies!

    ResponElimina
  3. Hola Olga,
    aquest curs treballem els contes popular i la meva classe, P3, hem triat en Patufet, les teves propostes m'aniran de perles, semblen molt engrescadores i segur que els petits s'ho van passar d'allò més bé. Gràcies per compartir.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci pel comentari, maca.! Aprofita les activitats que puguis si us encaixen!!! Tu ja saps que compartir és creixer!!! Una abraçada.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...