divendres, 20 de febrer del 2015

LECTURA RECOMANADA: ENTRENA'L PER A LA VIDA!

Una lectura que no us podeu perdre per res del món... "Entrena'l per a la vida" de la Cristina Gutiérrez Lestón.



Encara m'emociono quan penso en moltes de les seves paraules sobre els infants i joves d'avui en dia, sobre aquest enorme canvi que estem vivint el l'educació dels nostres fills...

Extret del pròleg de l' Eva Bach Cobacho: "És una guia d'entrenament pràctica, útil i captivadora per a pares que vulguin fer dels seus fills algú que aconsegueixi arribar al lloc més alt en la carrera més bonica del món: la de ser un mateix." 

La Cristina ens explica les seves experiències reals en el treball de les emocions que fa a La Granja, situada al peu del Montseny, a Santa Maria de Palautordera.
Potser, si sou mestres haureu anat d'excursió més d'una vegada. Jo sí, però fa molts anys. I ja eren però que molt professionals!!! Ara hi tornaré per que després de llegir el llibre de la Cristina, necessito anar, veure, portar els meus fills... i conéixer aquesta magnífica feina que es fa a La Granja.

La web: lagranja.cat

" Els últims trenta anys els nens han canviat tant com la societat, i les eines que sempre ens havien servit per educar-los ja no donen el mateix resultat. Els nens són ara més insegurs i sobreprotegits, i tenen moltes més pors. Però quan una criatura entén alguna de les coses que sent, o allò que li passa per dins, veus que de cop li canvia la mirada, i com, per fi, modifica dòcilment el seu comportament."

Penso que encara queda molta feina a fer també a les escoles sobre el treball de la intel·ligència emocional. Potser la treballem més que fa uns anys però no és encara un treball constant, un treball tan constant com el que es fa amb les matèries per excel·lència: les mates i les llengües. Les emocions no necessiten temps concret; haurien de tenir el seu espai sempre, en qualsevol moment que ho necessitin.

"Aquest és un llibre que tots els pares i les mares haurien de llegir. La Cristina l'ha escrit des de la veu de l'experiència i des de la intenció d'ajudar a créixer pares i fills. És rigorós i amè alhora, amablement pedagògic, profund i ple de bon criteri i veritat. Ens fa pensar i sentir com a pares i com els infants que hem estat...un llibre gran i necessari"
                                     Àlex Rovira.

Per últim, un fragment per tal que us decidiu a llegir a la Cristina: 

"Està demostrat que les persones amb habilitats socials i emocionalment intel·ligents tenen aproximadament un 80% més d'èxit a la vida, tant en l'àmbit laboral com el personal. Així que vam decidir construir una metodologia sobre la base de la intel·ligència emocional....
Utilitzem les eines coaching, el feed-back i l'alt rendiment. El nostre entorn, al bell mig de la natura, és una de les nostres eines més poderoses, així com les activitats i els tallers que fem"


MOLT BON CAP DE SETMANA A TOTHOM!




4 comentaris:

  1. Olga pinta molt i molt bé aquest llibre.
    Me l'apunto ben apuntat per llegir-lo ben aviat !!!!!!
    Un petonàs bonica i que passis bon diumenge !!!!!

    ResponElimina
  2. Excel·lent article! Ja tinc un altre llibre per afegir a la pila!! Gràcies i bona setmana!

    ResponElimina
  3. Tens un reconeixement en aquest enllaç http://mestresideespercompartir.blogspot.com.es/2015/02/premio-black-wolf.html

    ResponElimina
  4. Hola Olga!
    Sembla un bon llibre, gràcies per la recomanació.
    Passa't pel blog, hi tens un premi.
    Txell

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...